Kapadokya Üniversitesi 29 Araştırma Görevlisi, Öğretim Görevlisi ve Öğretim Üyesi Alım İlanı

Akademik İlanlar

Kapadokya Üniversitesi

4 Araştırma Görevlisi

8 Öğretim Görevlisi

17 Öğretim Üyesi

İlk Başvuru Tarihi: 22.03.2024

Son Başvuru Tarihi: 05.04.2024

Ücretsiz YDS-YÖKDİL Okuma Uygulaması
YDS-YÖKDİL gibi akademik sınavlara hazırlanırken LingoVivo News uygulaması ile bol bol okuma yapabilir, Türkçe çevirilerini görebilir ve kavrama sorularıyla sınavlara hazırlanabilirsiniz.
Üstelik TAMAMEN ÜCRETSİZ!
App Store Google Play

Bu içeriği görüntüleyemiyorsanız, lütfen tarayıcınızı güncelleyin veya iframe destekleyen bir tarayıcı kullanın. Bu video şu konuları içerir: [Kapadokya Üniversitesi 29 Araştırma Görevlisi, Öğretim Görevlisi ve Öğretim Üyesi Alım İlanı]

İlgili:


Akademik İlanları Kaçırmamak İçin
Akademik kadro ilanları uygulamasını indir, ilanlardan anında haberdar ol!

Akademik Personel Alımı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Akademik personel alımı, üniversitelerin bölümlerinin ihtiyacına yönelik, mevzuatta yer alan şartlara uygun öğretim elemanı seçimi anlamına gelir. Bu, ders anlatma, bilimsel araştırma yapma ve mevzuatta belirtilen diğer görevleri yerine getirecek akademik personelin alımını içerir.

Akademik personel olmanın temel şartları arasında lisans mezunu olmak, ALES ve YDS sınavlarında belirlenen minimum puanları almak ve mülakat aşamalarını başarıyla geçmek yer alır. Kadroya bağlı olarak doktora derecesi ve belirli bir ALES puanı gibi ek şartlar da istenebilir.

Adaylar, ilanda belirtilen özel şartlar ile ALES ve yabancı dil şartlarını sağladıkları takdirde, gerekli belgeleri ilgili üniversiteye şahsen veya posta yoluyla göndererek başvurabilirler. Bazı üniversiteler başvuruları elektronik ortamda da kabul eder.

Başvuru belgeleri genellikle başvuru formu, ALES ve YDS/YÖKDİL sonuç belgeleri, lisans ve varsa yüksek lisans veya doktora mezuniyet belgeleri, transkript, vesikalık fotoğraf ve diğer ilana özel belgeleri içerir. Belge listesi ilana göre değişiklik gösterebilir.

Evet, YÖK'ün aldığı kararla, e-Devlet üzerinden alınan karekodlu mezun ve öğrenci belgeleriyle öğretim elemanı kadrolarına başvurulabilir. Ancak, atanmaya hak kazanıldığında belgelerin aslı veya onaylı suretleri istenebilir.

Akademik kadro ilanlarına itiraz ve iptal davası, akademik kadro ilanlarındaki usulsüzlükler veya haksızlıklar nedeniyle başvurulan yasal bir süreçtir. Eğer bir aday, ilan edilen akademik kadro şartlarının mevzuata aykırı olduğunu veya ilan sürecinde usulsüzlük yapıldığını düşünüyorsa, öncelikle ilgili üniversitenin ilanı yayımlayan birimine itirazda bulunabilir. İtirazın reddedilmesi veya belirli bir süre içinde cevap alınamaması halinde, adaylar idare mahkemelerine iptal davası açma hakkına sahiptir. Bu dava, ilanın iptali ve sürecin yeniden değerlendirilmesi için açılır. Akademik kadro ilanlarına itiraz ve iptal davası açabilmek için belirli bir süre zarfında harekete geçmek ve gerekli hukuki prosedürleri takip etmek önemlidir.


LingoVivo News ile Ücretsiz YDS-YÖKDİL'e Çalış

  • Seviyenize göre metinleri seçin, okuma becerinizi geliştirin.
  • Tek bir tıklamayla Türkçe çevirisini görün.
  • Kendi ilgi alanınıza göre YDS-YÖKDİL metinlerini okuyun.
  • Kavrama sorularıyla anlama becerinizi güçlendirin.
  • Metinleri sesli dinleyin ve dinleme becerinizi geliştirin.

Daha fazlası için YDS ve YÖKDİL sınavlarına yönelik LingoVivo News uygulamasını ücretsiz olarak hemen indirin.

Google Play Store'dan İndirin! (İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN)

App Store'dan İndirin! (İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN)

Daha yeni Daha eski